sjok.dk

Foredrag ved Jan Hrolv Larsen

på Klubmøde, Agerskov Kro og Hotel, 16/10 2022

Søndag den 16/10 afholdt vi i SJOK et arrangement på Agerskov kro. 24 deltagere havde meldt deres ankomst, og herimellem var 2 fra JOK, som gerne ville besøge os. Det var rigtig dejligt at få besøg fra en anden klub. Det er måske en opfordring til også at besøge andre klubber, hvis man lige er i området på en klubdag, og få ny inspiration med hjem. Desværre var der ingen denne gang, der havde planter med til pral, og der var heller ikke nogen, der ønskede at sætte noget på auktion. Vi håber på, at flere vil bringe noget med til næste møde.

Vi havde besøg af Jan Larsen, som fortalte om vores allesammens skræk, nemlig utøj. Han fortalte om forskellige former for skadedyr, som vores planter ofte bliver angrebet af. Der var gode råd til, hvordan man med det blotte øje kan komme dem til livs, og han viste også forskellige slags sprøjtemidler, som man kunne benytte sig af.

Derefter fik vi kaffe med oste-og rullepølsemad, og da sulten og tørsten var slukket fortalte Jan Larsen om en af sine rejser, nemlig en orkidetur til Gotland. Gotland er et af de steder i Europa, hvor der vokser flest forskellige arter af vilde orkideer. Han viste billeder af alle de forskellige flotte blomster, de havde set på turen. De var to orkidenørder af sted og havde på en uge stiftet bekendtskab med 41 forskellige orkideer, og mange af dem i adskillige mængder. Samtidig havde de nydt den storslåede natur, der er på øen, med de mange vilde dyr og fugle. Jan fortalte med så stor entusiasme og ildhu, at man næsten følte at man selv var med på turen.

Han kunne have fortalt i dagevis, men vi havde også lige det sidste punkt på dagsordenen, det obligatoriske lotteri, som skulle afvikles. Sidst på eftermiddagen skiltes vi igen, efter en meget spændende oplevelse.

Inge Bjørnhart Skov

Jan fortæller
Der lyttes interesseret til Jan
Der blev også tid til lidt mad.
Amerikansk lotteri