sjok.dk

Bustur til Karge

9. april 2022

Så blev det endelig igen tid til, at vi kunne komme ud og bruge penge.

Lørdag d. 9/4 2022 havde SJOK arrangeret en bustur til Orchideengarten Karge i Dahlenburg i Tyskland. Det lykkedes at samle 23 deltagere, dels fra vores egen klub dels fra Fyn. 2 måtte desværre melde fra på grund af sygdom, så vi var 21 forventningsfulde nørder, der drog af sted. Kl. 7.00 steg de første 8 på bussen ved fritidscentret i Vejrup, derefter samlede vi en flok op i Kolding, og de sidste steg om bord i Rødekro.

Da vi kom til Padborg, skulle chaufføren ifølge reglerne holde en halv times pause. Det passede fint for så kunne vi få serveret rundstykker og kaffe med en lille skarp til. Vi havde en flaske Enkelt bitter med, som viste sig meget svær at lukke op, og da vi endelig fik proppen af, kunne vi ikke lukke den igen. Løsningen blev, at vi måtte tømme flasken undervejs, men det gjorde ikke stemningen i bussen ringere.

Så gik turen ned gennem Tyskland og med kun en lille kø undervejs nåede vi frem til Karge ca. kl. 12.15. Her blev vi budt velkommen, og der var dækket op med vand, kaffe, slik og kager. Først udleverede chaufføren tre håndmadder til hver, som busselskabet stod for.

Da maden var spist, og vi havde fået lidt kaffe, begyndte folk at vandre ud i de store drivhuse. Her var mange spændende ting at se på, nogle havde lavet lange indkøbslister med hjemmefra, andre lod sig bare inspirere undervejs, og det er jo svært sådan et sted, ikke at gøre et enkelt impulskøb eller to. Afgangstidspunktet var sat til kl. 15, så vi havde 2 ½ time til at handle i.

Enkelte nåede dog at få en ekstra kop kaffe og en lille kage, inden det var tid til at lufte kreditkortet, og få alle sine blomster pakket forsvarligt i kasser til transporten. Alle fik slæbt sine kasser ud i bussen, klar til hjemturen. Snakken gik lystigt i bussen, mange kunne jo berette om, hvad de havde købt, eller ikke havde fået købt. Karge havde været så flink at sponsorere ti planter, så vi kunne holde amerikansk lotteri på vej hjem. En blomst blev dog givet til chaufføren for god og sikker kørsel, de andre blev bortloddet, så nogle fik en ekstra blomst eller to med hjem ud over dem, de havde købt.

Da vi nåede grænsen, skulle chaufføren igen holde en halv times pause. Det første sted, han holdt ind, havde lukket deres cafeteria, så vi fortsatte videre til samkørselspladsen i Rødekro, hvor de første alligevel skulle forlade bussen. Her var mulighed for at få en hurtig pølse, inden vi fortsatte til Kolding, her sagde vi farvel til næste hold. Resten skulle med helt til Vejrup, hvor vi landede omkring kl. 20.30, godt trætte efter en rigtig dejlig dag.

Bestyrelsen i SJOK vil gerne takke alle deltagerne for en rigtig god og hyggelig dag.

Inge Bjørnhart Skov