sjok.dk

Havens dag i Tambours Have

den 10. til 11. juni 2023

Så blev det Havens Dag i Tambours Have.

SJOK havde fået en invitation til at være en del af arrangementet Havens Dag i Tambours Have i weekenden 10. og 11. juni.

Klubben sagde ja, og fire af klubbens medlemmer, nemlig Karen-Marie, Lisbeth, Krista og Birthe sagde ja til at lave en udstilling. Knitta sagde ja til at have en salgsstand, og vi havde også tombola og en infostand.

 

Torsdag d. 27. april tog ”udstillingsteamet” og deres mænd samt et par repræsentanter fra bestyrelsen ud for at se lokaliteterne, vi fik stillet til rådighed.

Vi blev modtaget af Gitte, som er eventkoordinator på stedet, og hun viste os deres orangeri på 130 m2, som vi kunne boltre os i. Det var jo en drøm, at få lov at indrette sådan et sted. Men så kom alle spørgsmålene. Hvordan griber vi det bedst an? Hvor meget skal vi bruge? hvor meget skal anskaffes? Hvad har vi selv? Osv. Osv. Mange tanker blev gjort, men lidt efter lidt, begyndte det hele at tage form.

En årlig udflugtstur til Tyskland blev lagt på det rette tidspunkt, til at nogle planter kunne tages hjem derfra, og resten blev lavet med egne planter. Undertegnede havde under hele processen været bindeled mellem de forskellige implicerede og bestyrelsen, så min telefon blev flittigt brugt i disse dage.

 

Fredag d. 9. juni kl. 12.00 mødtes vi alle ude i haven. Damerne med deres store tanker og visioner og alle mændene med musklerne til at slæbe borde og planter m.m. Henning, Bent, Jens-Peter, Johnny og Jørn slæbte det hele ind. Hurtigt blev der stillet borde op, lagt duge på. og tingene begyndte at få deres rette pladser. Blomsterne blev stillet op og flyttet rundt adskillige gange, når der pludselig opstod en bedre ide. Her havde vi også gavn af mændenes konstruktive kritik. Vi skulle være færdige kl. 17.00, for der lukkede haven.

Knitta, som skulle komme med alle planterne til tombola og salgsstanden, sad fast i en trafik kø på Fyn, og nåede lige frem tidsnok til, at vi kunne nå at få det hele båret ind og stillet op. Da kl. var 17.00 og vi forlod stedet, stod der en virkelig flot udstilling, og en masse flotte planter, som vi glædede os til at vise frem i weekenden. Spørgsmålet var så, om der ville komme nogle mennesker.

 

Lørdag Kl. 10.00 åbnede haven, vejret var pragtfuldt, høj sol og megen varme. Vi var nødt til at sætte parasoller op for at planterne ikke skulle få solstik, det var nok, at vi andre var ved at få hedeslag ind imellem. Heldigvis var der rig mulighed for at finde en skyggefuld plads udenfor orangeriet, så vi kunne køle lidt ned. Humøret og stemningen var rigtig god, nogle blev mobbet mere end andre, men ingen tog skade. Der var rigtig godt besøgt i haven, mange gik rundt og nød den fantastiske have og spiste deres frokost eller drak kaffe, og mange var også inde og beundre de mange smukke blomster. Enkelte af klubbens egne medlemmer havde også fundet vej. Der var også rimelig gang i salget både af planter og lodder, og et enkelt nyt støtte- familiemedlem blev det også til. Havens cafe solgte kaffe og nogle meget lækre kager, som vi jo også måtte smage. Trætte og tilfredse forlod vi stedet lige inden lukketid, og glædede os til at komme igen.

Søndag mødtes vi igen kl. 10.00, og da alt var klar til åbning, blev der lidt tid til også at nyde resten af haven. Der var ikke så travlt til at starte med, men hurtigt dukkede der folk op, og der kom igen gang i salget. Søndag stod Knitta selv i sin salgsstand, og kunne vejlede alle, der kom for at købe planter. Cafeen havde tilbudt at lave frokost til os, lækre tærter og lune frikadeller, det var bedre end en halvlunken madpakke. Vi delte os i to hold, så vi kunne sidde og spise sammen og hygge os, mens de andre flittigt passede butikken. Kagerne blev også testet på dag 2, og de var lige så gode som på dag 1. Da kl. blev omkring 16 ebbede aktiviteten i haven ud, og vi begyndte så småt at pakke sammen. Der var ikke så mange blomster, der skulle pakkes, de fleste var solgt eller bortloddet, så da de lukkede ned, var vi klar til at køre af sted. Vi havde aftalt at spise på Hodde kro, inden vi skulle skilles. Det var en dejlig afslutning på en god weekend, lige at sidde i ro og mag og evaluere på det, vi havde oplevet. Alle var enige om, at vi havde haft nogle rigtig gode dage, vi havde fået nogle erfaringer, som vi kunne tage med og bruge, når der bød sig en ny mulighed for at lave noget tilsvarende.

 

Hvis man skal lave en konklusion på dette, må det være: at det er dejligt, at vi i klubben kan samles om sådan et arrangement og hygge os med det, men at det stadig er meget svært at skaffe nye medlemmer. Mange fik information med hjem omkring klubbens arbejde og vores arrangementer, men derfra til medlemskab, er der langt. Jeg var også med på Knittas stand i Geografisk Have i Kolding i pinsen, med reklame for klubben, men heller ikke her fik vi nye medlemmer. Desværre.

 

Hermed vil jeg gerne sende en tak til alle dem der var med til, med deres store arbejde, at gøre denne weekend til et godt og hyggeligt arrangement.

 

På bestyrelsens vegne

Inge Bjørnhart Skov

Sekretær

På vej til udstilling
Et kig ind i orangeriet
Der lægges strategi
Der arbejdes på udstillingen
Karen-Marie i gang.
En del af det endelige resultat
Klar til at modtage gæster
Damerne bag udstillingen.
Bag en hver udstillingsdame står der en mand
Vi skal ikke glemme hyggen