sjok.dk

Klubmøde Rødding den 29/10 2023

med foredrag om Fruesko ved Karen-Marie Thiim

Søndag d. 29/10 afholdt vi i SJOK vores klubmøde i Rødding, hvor Karen-Marie havde lovet at fortælle om Fruesko. 27 medlemmer havde tilmeldt sig, dog måtte to melde fra på grund af sygdom, så vi var 25 til mødet. Jørn bød velkommen, og en særlig velkomst til de 4 nye medlemmer, som er kommet til klubben i år, Edith og Christian, som har været med siden i sommer, og Arne og Kirsten, der var med for første gang. Derefter ville Knitta gerne fortælle os lidt om de resultater og medaljer, der var blevet uddelt på jubilæumsudstillingen i Kiel. De der var med på turen, havde jo selv set de flotte planter. Knitta var meget stolt over de resultater, Danmark havde opnået på udstillingen. Som hun sagde: Kiel og Schleswig-Holstein har flere medlemmer, end vi har i hele Danmark, og alligevel kan vi være med i konkurrencen om de flotteste planter og udstillinger. 

 

Knitta selv opnåede at få gartnernes Champion for sin flotte Bulbophyllum phalaenopsis, og desuden 4 andre medaljer. Tillykke til hende for det flotte resultat.

Der blev også uddelt præmier til planter i udstillingen som DOK havde lavet.

Så var det Karen-Marie`s tur til at dele ud af sine erfaringer med Fruesko. Hun havde taget et udvalg med, så vi kunne beundre hendes flotte samling. Hun har omkring 60 eller måske flere, så det var ikke alle, der fik lov at komme med. Det var utrolig interessant at se og høre om hendes erfaringer om placering, temperatur, vanding, gødning og m.m. Hun fortalte, at hendes planter normalt tilpassede sig de forhold, hun havde mulighed for at give dem, og ikke altid det der blev beskrevet i bøgerne. Det er ikke nemt i en vindueskarm at skabe hverken tropisk klima eller efterligne klimaet i bjergene. Et var dog fælles, de kunne godt lide lidt ekstra kalk, så det fik de alle. Jeg tror, at vi alle blev lidt klogere på de smukke planter, og fik nogle gode tips med hjem. Tak til Karen-Marie for et spændende foredrag.

 

Så skulle vi have kaffe med hjemmebag fra Stella og Lis. Tak fordi I ville bage til os. Medens vi nød kaffen, blev der stemt om praleplanterne. Der var ikke mindre end 9 fremstillede planter, det er rekord antal i år, noget vi håber, det er en tendens, der vil fortsætte. Selv et af vores nye medlemmer havde en plante med, det var rigtig dejligt. Der blev afgivet 19 stemmer, og der var kamp om placeringen, dog blev vinderen med 7 stemmer Krista med sin fine Ornithocephalus gladiatus, som var bygget op på et stykke strandingsgods. Til lykke med sejren og præmien på 100 kr. Jørn tog foto som bliver lagt på hjemmesiden.

 

Krista havde også en enkelt plante på auktion, som hurtigt blev solgt til STUB. Til sidst blev der afholdt amerikansk lotteri som sædvanligt.

Inden vi sluttede af, sendte Jørn lige en føler ud, om der også i år var stemning for at vi afholder julefrokost. Der var bred opbakning, så sæt lige kryds i kalenderen den 10/12 2023 kl. 12.00 i Rødding.

Mere omkring tilmelding til julemøde og julefrokost følger, når vi nærmer os de pågældende datoer.

Tak for et rigtigt godt møde med god stemning og megen snak.

 

Med venlig hilsen

Inge Bjørnhart Skov

Sekretær i SJOK

Vi starter med en sang.
Arne og Kirsten.
Edith og Christian.
---->
Knitta har gang i handlen.
Der er gang i køkkenet.
----->
Pralplanter.
Karen-Maries Fruesko.
Kristas Ornithocephalus gladiatus, der blev månedens orkidé
Karen-Marie fortæller om sin store samling og øser af sin store viden.