sjok.dk

Bustur til Botanisk Have i Kiel

Lørdag den 23. september 2023

Arrangement i forbindelse med Landesgruppe Schleswig-Holsteins 50 års jubilæum.

Lørdag, d. 23/09 2023 havde JOK, OKF og SJOK i fællesskab arrangeret en bustur til Kiel. D.O.G. gruppe Schleswig- Holstein fejrede deres 50-års jubilæum ved at lave en stor udstilling i Botanisk Have i Kiel. Fællesarrangementer af denne slags, er nok den eneste mulighed i fremtiden, for at komme på tur til udlandet, idet de enkelte klubber ikke længere kan samle deltagere nok til at betale for en bus. Der blev sat et minimumsantal på 25, for at turen kunne gennemføres, det blev dog hurtigt overskredet, og den endelig planlægning blev sat i gang.

 

Bussen startede i Odense kl. 7.00, her skulle 17 personer stige på, 12 fra OKF og 5 fra SOK, der også havde ønsket at deltage. Næste stop var Fredericia Banegård, her stod 5 fra OKF og ventede, så gik turen til Bramdrupdam, og her kom yderligere 14 med, fordelt fra de tre klubber, med 5 fra JOK, 7 fra SJOK og 3 fra OKF, og til sidst var der 6 fra SJOK der stod på i Åbenrå, så nu var der 42 forventningsfulde orkidefolk på vej mod Kiel. Vi skulle have været 44, men to måtte desværre melde afbud i sidste øjeblik på grund af sygdom. Vi sender derfor en hilsen til Gertrud, med ønsket om god bedring med armen, og også en hilsen til Johannes, som måtte blive hjemme og være ”sygepasser”. Selv om mange havde måttet forlade den varme dyne og begive sig ud i en silende regn en mørk efterårsmorgen, endnu inden det blev lyst, fornemmede man en god stemning og en hyggelig summen og snak ned igennem bussen.

 

Da vi ca. kl. 9.30 nåede rasteplads Årslev Vest, var kaffetørsten og formiddagssulten efterhånden blevet stor. Vejret var heldigvis blevet meget bedre, og bordet blev hurtigt slået op, rundstykkerne, pålægget og kaffen fundet frem, og som traditionen byder, var der også en lille én til halsen. Efter en halv times tid, gik turen så for alvor mod Kiel.

 

Ved 11-tiden nåede vi frem og blev sat af på parkeringspladsen. Vi gik den lange vej op til indgangen, men heldigvis skinnede solen nu på os. Vi fik købt indgangsbilletter, som kunne betales ekstraordinært af turprisen, og vi gik nu i samlet flok ind i Botanisk Have. Her delte folk sig hurtigt ud i området, de fleste styrede ned mod drivhuset, hvor salgsstandende var. Her var 5 stande, der bugnede med spændende ting, så der var rig mulighed for at få ryddet lidt ud i opsparingspengene, og der blev købt lystigt. Der var også mulighed for at købe en pølse eller steak med kartoffelsalat, hvis sulten blev for stor.

 

Kl. 14 var der lavet en aftale om, at bussen var åben, hvis der var nogen, der havde købt så meget, at de ikke kunne bære mere. Det var der mange, der benyttede sig af, så kunne de jo gå tilbage og få en kop kaffe og evt. en nybagt vaffel eller lige se, om der var en enkelt plante mere, der skulle med hjem. Drivhuset ved siden af var absolut også værd at besøge. Her var lavet 5 store flotte udstillinger, en af DOK og fire af tyske klubber. Der var uddelt en del guld-, sølv- og bronzemedaljer, som jo kunne ses på udstillingerne. Kl. 15.30 var der igen åbent i bussen, og vi var nu så heldige, at vi blev lukket ud ad en bagdør, og havde nu kun ganske kort afstand ned til bussen. De sidste ting blev læsset ind i bagagerummet, og så gik turen atter nordpå. Vi skulle spise aftensmad på Landgasthof Tarp, hvor vi skulle have Holzfällersteak og en isdessert. Her kunne turprisen give et stk. drikkevare til maden, dette skyldes jo den store tilslutning til turen, så vi var flere om at betale udgifterne til bussen. Godt trætte og mætte forlod vi hotellet, og så gik det hjemover. De første blev hurtigt sat af i Åbenrå, hvorimod fynboerne og sjællænderne jo måtte vente en rum tid endnu, inden de var hjemme.

 

Arrangørerne vil hermed gerne takke alle deltagere for en rigtig god og hyggelig dag.

 

På vegne af de tre klubber

Inge Bjørnhart Skov

Sekretær i SJOK

 

Alle fotos:  Jørn Baagø

 

Artiklen har været bragt i Dansk Orchide Klubs blad ‘orkideer’ nr. 6 2023.

Bragt her med redaktørens tilladelse.

Kaffepause.
Majas flotte Coelogyne magna syn. Dendrochilum magnum blev, ligesom for nogle år siden i Kiel til landskamp, udstillingens Champion med guldmedalje.
Planten var en del af DOK’s udstilling.
Berlin-gruppens udstilling.
Devins væksthus fik sølv for denne udstilling.
Værterne fra Landesgruppe Schleswig-Holstein fik guld for deres udstilling.
Jan (fra JOK) ved sin salgsstand i samtale med bl.a. Helle (OKF).
Tid til en øl/vand inden det går hjemad igen.